SOMAŢIE CU PRIVIRE LA VEHICULELE FĂRĂ STĂPÂN SAU ABANDONATE PE DOMENIUL PUBLIC ORI PRIVAT AL MUNICIPIULUI TÂRGU MUREŞ

Social

În conformitate cu prevederile art. 6, cap. 2 din Legea nr. 421/2002- privind regimul juridic al vehiculelor  fără  stăpân sau abandonate pe terenuri  aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale precum şi a art. 6 din H.G. nr. 156/2003- referitoare la aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 421/2002, în vederea identificării deţinătorului legal al vehiculului, se aduce la cunoştinţă publică lista cuprinzând autovehiculele fără stăpân abandonate pe domeniul public sau privat al municipalității, tabel care se afişează şi la sediul Primăriei Târgu Mureş.

Menționăm că au fost identificate, pe domeniul public sau privat al municipiului Târgu Mureş, autovehiculele cu următoarele caracteristici:

1. VW GOLF  de  culoare  albastră, fără număr de înmatriculare, abandonată pe domeniul public, pe str. Cerbului nr. 22.

2. BMW de culoare  neagră, fără număr de înmatriculare, abandonată pe domeniul public,  în Aleea Carpați nr.51.

3. MERCEDES SPRINTER  de  culoare  albă, fără număr de înmatriculare, abandonată pe domeniul public, pe str. Calea Voinicenilor.

4. Dacia de  culoare  albă, fără număr de înmatriculare, abandonată pe domeniul public, pe str. Mureșului nr. 2.

5. Dacia de  culoare  albastră, fără număr de înmatriculare, abandonată pe domeniul public, pe str. Zăgazului intersecție cu str. Margaretelor.

6. VW GOLF de  culoare neagră, fără număr de înmatriculare, abandonată pe domeniul public, în Aleea Carpați zona imobilului cu nr.51.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 156/2003, în situaţia în care vehiculul nu este revendicat de către deţinătorul legal şi ridicat de pe domeniul public sau privat al municipiului, după expirarea unui termen de 30 de zile de la data anunţului, prin dispoziţia primarului, autovehiculul va fi trecut în domeniul privat al unităţii administrativ-teritoriale, liber de orice sarcini, urmând a fi valorificat în condiţiile prevăzute de art. 8 din Legea nr. 421/2002.

În cazul în care nu se va da curs acestei  somaţii, vehiculele vor fi ridicate de pe domeniul public, iar eventuala restituire se va face conform art. 15, alin. 2 din H.G. nr. 156/2003, după achitarea unei amenzi contravenţionale de 2.000 lei şi a taxelor aferente ridicării şi depozitării vehiculelor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.