Ambulatoriul Spitalului din Sângeorgiu de Pădure, modernizat cu fonduri nerambursabile de peste 1,4 milioane de euro

Social

Ambulatoriul Spitalului din Sângeorgiu de Pădure, oraş cu peste 5.000 de locuitori din judeţul Mureş, va fi modernizat şi extins printr-un proiect al cărui contract de finanţare a fost semnat marţi, la Alba Iulia, de primarul Attila Zoltan Csibi şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, prin proiectul „Modernizarea şi extinderea ambulatoriului din cadrul Spitalului Orăşenesc Sângeorgiu de Pădure, judeţul Mureş”, în valoare totală de peste 7 milioane lei, se vor investi fonduri europene în vederea creşterea calităţii serviciilor medicale şi pentru îmbunătăţirea accesului persoanelor sărace la serviciile de îngrijire medicală primară.

Proiectul urmăreşte modernizarea şi dotarea corpului de clădire ambulatoriu, creşterea calităţii serviciilor oferite în cadrul secţiilor ambulatoriului, dar şi creşterea gradului de accesibilitate în spaţiile aferente zonei respective.

Conform aceleiaşi surse, oraşul Sângeorgiu de Pădure are, în prezent, puţin peste .5000 de locuitori, dar în zona adiacentă sunt peste 30.000 de persoane, marea majoritate de vârsta a treia, care nu dispun de resurse pentru a apela la servicii medicale din marile centre urbane. Mulţi cetăţeni erau nevoiţi să se deplaseze la Târgu Mureş, chiar şi pentru cele mai banale servicii medicale.

„Trebuie să oferim locuitorilor o unitate medicală modernă, reabilitată. Această modernizare va ridica la standarde europene spaţiile ambulatoriului şi vor rezulta posibilităţi crescute de igienizare şi sterilizare în activitatea sanitară. (…) În toamna anului 2022, locuitorii din Sângeorgiu şi cele şapte comune limitrofe oraşului vor beneficia de condiţii decente, europene, pentru efectuarea actului medical”, a declarat, potrivit comunicatului, primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure.

Cererea de finanţare are o valoare totală de peste 7 milioane de lei, din care circa 6,9 milioane de lei, adică peste 1,48 milioane de euro, sunt fonduri nerambursabile.

Data limită pentru finalizarea proiectului este 30 septembrie 2022.

Proiectul prevede lucrări de intervenţii la structura existentă şi refacerea acoperişului. Prin modernizare se vor reorganiza spaţiile existente la parterul clădirii, prin lucrări de recompartimentare, în vederea asigurării unor circuite funcţionale optime, cu respectarea normelor actuale. Dotările prevăzute se referă la patru cabinete de specialitate – Medicină internă, Pediatrie, Chirurgie generală, Obstetrică-ginecologie. Este vorba de achiziţionarea de echipamente de ultimă generaţie, în vederea desfăşurării în cele mai bune condiţii a activităţii medicale.

„Aş dori să subliniez că edilii din Sângeorgiu de Pădure sunt preocupaţi de dezvoltarea comunităţii locale. Nu este uşor pentru o localitate cu buget destul de redus să acceseze fonduri europene, dar acest domeniu al sănătăţii este foarte important. Până la urmă, miile de oameni, locuitorii întregii zone deservite de acest ambulatoriu, vor şti că administraţia locală face eforturi pentru rezolvarea problemelor comunităţii, utilizând resurse europene”, a declarat, citat de acelaşi comunicat, directorul general al ADR Centru, Simion Creţu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.