Peste 50 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19; 33 sunt de la SCJU

Social

De la începutul pandemiei de coronavirus 55 de cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, dintre care 33 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, 5 dintre acestea sunt deja vindecate şi externate, iar unul a decedat, a anunţat, vineri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş.

“Dintre cele 55 cadre medicale, 33 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş (dintre aceştia 20 sunt de la UPU SMURD şi 13 de pe alte secţii), 9 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş, 9 sunt angajate ale Spitalului Municipal Sighişoara, un medic de familie, un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş, un medic stomatolog şi un asistent de farmacie de la o farmacie privată. Cadrele medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase. În acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună”, a arătat DSP Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit DSP Mureş, rata generală de vindecare a cazurilor de coronavirus la nivelul judeţului Mureş este de 22%.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, vineri, că după ce cele 33 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 şi că în urma anchetei epidemiologice efectuate în cadrul UPU SMURD şi pentru siguranţa personalului medical, 48 membri ai personalului medical au intrat în izolare la domiciliu începând cu data de 22 aprilie.

“Dintre cele 128 de cazuri de personal medical care erau în autoizolare din data de 06.04.2020, 96 de persoane au ieşit deja din autoizolare în intervalul 19-22.04.2020 şi şi-au reluat activitatea. De asemenea, celelalte 32 de persoane vor ieşi din autoizolare mâine, 25.04.2020, urmând ca în cursul săptămânii viitoare să-şi reia activitatea”, a precizat SCJU Târgu Mureş.

Starea de sănătate atât a personalului medical aflat în autoizolare, cât şi a personalului medical confirmat pozitiv şi internat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, este una bună.

Potrivit SCJU Târgu Mureş, în acest moment, în cadrul spitalului, pe aripa COVID, sunt internaţi 10 pacienţi, dintre care 8 suspecţi şi 2 confirmaţi cu coronavirus.

“Menţionăm, de asemenea, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş are capacitatea de a furniza servicii medicale de urgenţă, atât pentru persoanele infectate COVID-19, cât şi pentru cele neinfectate, cazuri care nu pot fi amânate mai mult de 30 de zile. Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), contacţii asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, NU fac obiectul testării. În acest caz, se recomandă autoizolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceştia testându-se la apariţia simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la ultimul contact”, a arătat SCJU Târgu Mureş. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.