Purtarea măştii, obligatorie în toate spaţiile publice deschise în Târgu Mureş şi în alte şase localităţi

Social

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Mureş a hotărât, luni, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie în toate spaţiile publice deschise din Târgu Mureş şi din Ungheni, Cozma, Cristeşti, Sâncraiu de Mureş, Sângeorgiu de Mureş, Sântana de Mureş, pe fondul creşterii numărului cazurilor pozitive de COVID-19.

Mesajul cu impunerea obligativităţii purtării măştii, începând din data de 20 octombrie, timp de 14 zile, în cele şapte localităţi, a fost transmis prin serviciul RO-ALERT.

„Amintim faptul că, potrivit HG nr. 856/2020, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori (…) Totodată, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori (în 16 localităţi n.r.), masca de protecţie este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii”, a anunţat, luni, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.

În baza HG nr. 856/2020, CJSU Mureş a interzis în cele şapte localităţi, inclusiv în Târgu Mureş, activităţile cu publicul în interiorul restaurantelor şi cafenelelor, a închis cinematografele, sălile de spectacole şi cele de jocuri de noroc.

„În situaţia în care activitatea operatorilor economici menţionaţi mai sus este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (…) Reamintim că organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc) în spaţii deschise şi închise precum saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente – fără a se limita la acestea – este interzisă prin Hotărâre de Guvern”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Mureş.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.