Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, şi managerul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan, au anunţat, într-o conferinţă de presă, că în acest an fost realizate investiţii totale în valoare de peste 26,6 milioane de lei la secţiile spitalului, dintre care peste 13 milioane de lei provin din bugetul judeţului.
“Bugetul alocat în anul 2019 pentru investiţii a fost de 26,6 milioane de lei, fondurile provenind de la bugetul naţional, bugetul judeţean şi venituri proprii. Consiliul Judeţean Mureş a alocat în acest an 10,6 milioane de lei din bugetul judeţean pentru investiţii şi 2,6 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii. La începutul acestui an am declarat că SCJ Mureş este o instituţie prioritară pentru Consiliul Judeţean în acest an şi fondurile alocate pentru investiţii şi reparaţii arată tocmai acest lucru. Cel mai important a fost să asigurăm, în primul rând, cheltuielile de funcţionare, iar apoi ne-am gândit la partea de investiţii. Aş aminti doar câteva lucrări importante precum buncărul de radiologie care este construit şi anul viitor urmează să sosească şi aparatul şi reabilitarea clinicii de oncologie unde documentaţiile sunt gata şi a şi fost emis ordinul de începere al lucrărilor. Pentru anul viitor ne propunem să alocăm din bugetul judeţean cel puţin la nivelul alocărilor din acest an, deoarece este important ca toate clădirile SCJ să fie reabilitate complet”, a declarat preşedintele CJ Mureş, Péter Ferenc.
Managerul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan, a arătat că unitatea medicală are 1.793 de angajaţi şi 1.180 de paturi împărţite în 24 de secţii clinice şi compartimente, care îşi desfăşoară activitatea în 19 clădiri. Anual se înregistrează între 35.000 şi 40.000 de externări şi aproximativ 28.000-30.000 de investigaţii de laborator.
“A fost un an bun, cu multe realizări importante. Pentru partea de aparatură medicală performantă pot să vă spun că ceea ce s-a achiziţionat anul acesta duce la creşterea siguranţei pacientului. Amintesc doar câteva, linii de sterilizare, sistem de monitorizare a bolnavilor cardiaci critici, turn de laparoscopie 4K pentru ginecologie, truse laparoscopice, mese de operaţii, videogastroscop, platforme de electrochirurgie etc. Aş dori să subliniez că tot ce s-a reuşit în acest an s-a făcut într-un timp scurt deoarece bugetul a fost aprobat doar în luna aprilie”, a spus dr. Ovidiu Gîrbovan.
El a precizat că în 2019 s-au efectuat lucrări de reparaţii capitale la Centrul de Sănătate Mintală, Secţia Pneumologie, Secţia Neonatologie Prematuri, Preventoriul TBC, Farmacia nr. 1, Secţia Ortopedia şi Traumatologie şi Secţia Clinică Obstetrică-Ginecologie.
Printre investiţiile mai importante se numără construirea unui buncăr şi a spaţiilor conexe unui laborator radioterapie, în valoare de 6 milioane de lei, realizat din fondurile CJ Mureş şi ale Ministerului Sănătăţii. Clădirea este construită, iar anul viitor, printr-o investiţie a Ministerului Sănătăţii, se va achiziţiona un accelerator de radioterapie.
De asemenea, urmează din luna ianuarie 2020 reabilitarea Clinicii de Oncologie, în valoare de 11,9 milioane de lei, cu o durată de implementare de 9 luni, ce vizează modernizarea interioară şi exterioară a clădirii. Între investiţiile de anul viitor mai figurează reamenajarea parcării de la Policlinica nr. 2 , în valoare de 1,7 milioane de lei, construirea unei staţii de tratare a apelor uzate la imobilul de pe str. Gheorghe Marinescu nr.1, în valoare de 2 milioane de lei, şi construirea unui lift la Clinica de Boli Infecţioase nr. 1, în valoare de 562.000 de lei. AGERPRES
Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.