Echipamente în valoare de 500.000 lei, sponsorizate de ROMGAZ Secţiei Clinice de Pediatrie a SCJU Târgu Mureş

Economic

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, luni, că a primit din partea SNGN ROMGAZ SA o sponsorizare în valoare de 500.000 lei, care a avut ca destinaţie dotarea cu aparatură şi instrumentar medical a Secţiei Clinice Pediatrie.

“Mulţumesc companiei ROMGAZ pentru sponsorizarea consistentă care au făcut-o Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pentru interesul pe care l-au manifestat de a veni în sprijinul micilor pacienţi. Este un gest lăudabil ca o mare companie să se implice activ în sprijinirea posibilităţii de a oferi pacienţilor servicii medicale la standarde de înaltă calitate”, a declarat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Claudiu Puiac, citat într-un comunicat de presă.

Potrivit SCJU Târgu Mureş, din fondurile primite de la ROMGAZ au fost achiziţionate numeroase echipamente medicale, între care 10 paturi pediatrice electrice, 20 de paturi pediatrice mecanice, 11 noptiere cu măsuţă ataşată, cinci pulsoximetre, un sistem Holter de pH-metrie esofagiană şi impedantă, un cateter esofagian solid state cu 36 de canale şi senzori direcţionali şi sistem manometrie digestivă de înaltă rezoluţie, un analizor gastric + gastrolyzer, cu configuraţie completă şi altele.

“Aparatura achiziţionată este de o mare utilitate în stabilirea diagnosticului şi monitorizării afecţiunilor digestive la copil (tulburări de motivitate, reflux gastroesofagian, constipaţie etc), precum şi monitorizarea afecţiunilor respiratorii acute ale copilului, tratamentul sistemic în patologia pediatrică”, au precizat reprezentanţii SCJU Târgu Mureş în comunicatul de presă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.