Orașul se modernizează cu bani europeni! 64 de milioane de euro, fonduri pentru Târgu Mureș! Banii au fost aprobați de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, pentru proiecte derulate de Primăria Târgu Mureș!

Economic

Banii europeni vor fi alocați municipalității pentru 12 proiecte mari. Ca urmare, Primăria Târgu Mureș va achiziționa 47 de autobuze electrice și 38 de autobuze hibrid, care vor ajunge în oraș, cel târziu în vara anului viitor.  Vor fi modernizate 137 de stații de autobuze și 3 capete de linie,  va fi creat un sistem de e-ticketing, va fi realizat un centru de comandă și control-dispecerat. Odată cu aceste investiții, vor fi modernizate și 47 de intersecții din oraș.

Tot din fonduri europene, Primăria Târgu Mureș  va pune la punct infrastructura pietonală și pistele de biciclete în zona Clinicilor. Va amenaja zonele verzi cu spațiu de joacă și de agrement în cartierul Tudor Vladimirescu, va construi un centru multifuncțional în strada Dealului, va extinde și moderniza creșa de pe strada Apaductului și va  amenaja o grădiniță și o creșă în cartierul Belvedere.

Undă verde la finanțare a primit și strada Gh. Doja, care își va schimba aproape complet imaginea.

De asemenea, vor fi modernizate și reabilitate integral atelierele  Liceului Tehnologic „Gheorghe Șincai.”

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.