Investiţii de peste 30 de milioane de lei la Spitalul Clinic Judeţean Târgu Mureş

Social

Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş va beneficia în acest an de investiţii în valoare totală de 31.247.000 lei, din care 9.634.000 de lei din fonduri alocate de Consiliul Judeţean, a anunţat preşedintele CJ, Péter Ferenc.

“În anul 2019 am declarat că Spitalul Clinic Judeţean Mureş este prioritar pentru Consiliul Judeţean. Numai pentru aparatură şi pentru investiţii este un buget de peste 30 de milioane de lei, faţă de anul trecut, când a fost alocat numai aproximativ 20% din această sumă. Sunt fonduri de la Ministerul Sănătăţii, dar la orice investiţie se realizează, Consiliul Judeţean are obligaţia să asigure circa 10% din valoarea acesteia. Am alocat sume atât pentru achiziţia de aparatură medicală, dar am alocat sume considerabile pentru reparaţia mai multor secţii. Este foarte importantă şi partea de reparaţii, deoarece clinicile spitalului îşi desfăşoară activitatea în clădiri care au o vechime considerabilă şi pe care trebuie să le aducem la un nivel înalt de funcţionare”, a afirmat Péter Ferenc.

Managerul SCJ Mureş, dr. Ovidiu Gârbovan, a arătat că lucrările la noul buncăr de oncologie sunt realizate în proporţie de 50% şi că în paralel cu finalizarea acestuia se va trece şi la reabilitarea şi modernizarea Clinicii de Oncologie din Târgu Mureş.

“Anul acesta s-au finalizat achiziţiile de aparatură pentru ATI, în valoare de 3,5 milioane de lei, din care 10% fonduri de la CJ Mureş. Sunt finalizate liniile de sterilizare la spitalul, avem astfel de linii noi în toate secţiile chirurgicale şi punctele de sterilizare, în valoare de aproximativ două milioane de lei. S-au achiziţionat şi funcţionează deja platformele electro-chirurgicale, avem un aparat radiologic mobil pentru secţia de ortopedie. De asemenea, lucrările la buncărul pentru oncologie sunt realizate în proporţie de 50%”, a spus dr. Gârbovan.

Managerul SCJ Mureş a precizat că a fost reparat singurul aparat de radioterapie existent în judeţ şi că în această săptămână se realizează simulările pe pacienţi, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă terapia efectivă. “Investiţia a fost de aproximativ 800.000 din bugetul propriu şi al CJ Mureş. Piesele au fost aduse din SUA şi din Germania şi din acest motiv a fost nevoie de aproximativ două luni pentru punerea în funcţiune a aparatului”, a precizat dr. Gârbovan. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.