DSP Mureş: Patru dintre cele 16 cadre medicale declarate pozitiv la testul COVID-19 sunt vindecate

Social

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a anunţat, joi, că din cele 16 cadre medicale declarate pozitiv la testul pentru COVID-19, patru sunt deja vindecate şi externate, celelalte 12 fiind internate la Secţia Clinică Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş.

„De la începutul pandemiei de coronavirus şi până în data de 16 aprilie 2020, un număr de 16 cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar patru dintre acestea sunt deja vindecate şi externate. Dintre cele 16 cadre medicale, nouă sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cinci cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş, un medic de familie şi un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş. Celelalte 12 cadre medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase”, precizează DSP Mureş într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună.

Până joi, în judeţul Mureş au fost confirmate în total 250 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, 60 de persoane fiind internate cu suspiciune de infecţie, potrivit datelor DSP. Au fost înregistrate 19 decese, iar alte 35 de persoane au fost declarate vindecate şi externate, cu 14 în plus faţă de ultima raportare.

În judeţ au fost 13.608 persoane pentru care a fost luată măsura autoizolării la domiciliu de la începutul pandemiei COVID-19, dintre care la această data au mai rămas 2.004, iar în spaţiile de carantină sunt 432 persoane. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.