Un nou-născut cu o gravă malformaţie incompatibilă cu supravieţuirea – salvat la IUBCvT

Social

Un nou născut în vârstă de opt zile, din Timişoara, a primit o nouă şansă la viaţă după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale de transpoziţie de vase mari la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş.

Potrivit medicilor, copilul s-a născut cu o malformaţie incompatibilă cu supravieţuirea.

“Viaţa merge înainte în această perioadă grea pentru noi toţi! În România continuă să se nască copii cu malformaţii cardiace congenitale grave şi singura lor şansa reală la viaţă este de a fi operaţi la Târgu Mureş, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant. Aceşti copii nu mai pot fi trimişi pentru operaţie în alte ţări, nu mai pot veni echipe de medici străini, şansa lor este la Târgu Mureş, în mâinile unor specialişti de excepţie pe care am onoarea să îi coordonez în mod colegial. Chirurgi, anestezişti, cardiologi pediatri şi intervenţionişti, radiologi, neonatologi, împreună în jurul acestor suflete greu încercate încă din primele zile de viaţă. Un nou născut în vârstă de 8 zile, din Timişoara, cu o gravă malformaţie incompatibilă cu supravieţuirea, transpoziţie de mari vase, a fost operat cu succes în Clinica de Chirurgie Cardiovasculară de o echipă aflată, aşa cum este obişnuită, la datorie, chiar în aceste condiţii de pericol iminent pe care îl simţim cu toţii în jurul nostru”, a anunţat, miercuri, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IUBCvT Târgu Mureş, doctorul Horaţiu Suciu.

El a precizat că miercuri urmează să fie operate un alt nou-născut, în vârstă de doar şapte zile, din Târgu Mureş, iar alţi doi copilaşi din Bucureşti urmează să se nască şi să fie evaluaţi în vederea intervenţiei chirurgicale în zilele ce urmează.

“Inima copiilor continuă să bată la Târgu Mureş”, a scris doctorul Horaţiu Suciu pe pagina sa de Facebook. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.