SCJU Târgu Mureş a înfiinţat un corp special pentru bolnavii cu COVID-19, separat de restul spitalului

Social

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a anunţat vineri că unitatea spitalicească a înfiinţat un corp special pentru bolnavii cu COVID-19, astfel încât să se evite precedentul din Italia, când cei cu coronavirus au intrat în contact cu ceilalţi pacienţi.

„Am împărţit spitalul în două părţi – pentru pacienţii care nu sunt infectaţi cu COVID-19, pentru că în această isterie generală trebuie să nu uităm că sunt şi alţi pacienţi care necesită suportul SCJU, şi corpul COVID-19, care să fie complet separate de restul spitalului, cu personal separat. Eu zic să învăţăm din greşelile care s-au făcut în special în Italia, astfel încât să nu amestecăm cele două categorii de pacienţi. Există un corp special COVID-19 în clinica de cardiologie pediatrică a IUBCvT, a Secţiei Clinice de Pediatrie şi a Clinicii de Ortopedie Pediatrică a SCJU Târgu Mureş”, a explicat Claudiu Puiac.

Managerul SCJU Târgu Mureş a arătat că spitalul a primit donaţii constând în materiale sanitare şi a reuşit să cumpere digitizare pentru aparatele de Roentgen mobil, astfel încât să se efectueze radiografii şi să nu mai trebuiască transportate plăcile radiologice, ci să fie transmise direct radiografiile.

Doctorul Puiac a mai arătat că a mai fost achiziţionat şi un alt digitizor pentru un alt aparat de Roentgen mobil, care a fost aşezat în corpul COVID-19, ca să nu existe contact prea intens cu exteriorul. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.