Numărul personalului medico-sanitar de la SCJU Mureş, intrat în autoizolare, se ridică la 102 persoane

Social

Numărul personalului medico-sanitar de la Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă (SCJU) Târgu Mureş intrat în autoizolare în urma contactului cu persoane infectate cu noul coronavirus se ridică la 102 cadre medicale, a precizat Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, Damian Samoilă, primii 51 de angajaţi au SCJU Târgu Mureş au intrat în autoizolare după ce s-a aflat că un tânăr de 34 de ani, care a decedat în spital, a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, iar al doilea lot de 51 de persoane a intrat în izolare începând de duminică, după ce o asistentă medicală a fost testată pozitiv.      Primii 51 de membrii ai personalului medico-sanitar (medici, asistenţi medicali, brancardieri şi personal auxiliar) intraţi în izolare sâmbătă sunt consideraţi contacţii celui de-al treilea decedat de pe raza judeţului Mureş, în urma infecţiei cu coronavirus.

“Al treilea deces cauzat de o infecţie cu Covid-19 în judeţul Mureş, este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani, din judeţul Mureş, cunoscut cu Sindrom Pradder Willi. A fost internat în data de 26.03.2020 cu febră, tuse, dispnee în secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Testarea pentru gripă a avut rezultat negativ, iar în data de 03.04.2020 s-a confirmat rezultatul pozitiv al testului pentru COVID 19. Bărbatul avea condiţii medicale pre-existente: obezitate, boală cardiovasculară, boală pulmonară. Decesul a fost înregistrat în data de 27.03.2020. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş anunţă faptul că ancheta epidemiologică este în curs. Cele 51 de cadre medicale care au avut contact direct cu bărbatul vor intra în autoizolare la domiciliu şi, conform procedurilor, vor fi testate pentru determinarea infecţiei cu Covid-19. Reprezentanţii SCJU Târgu Mureş anunţă că activitatea spitalului se derulează în continuare în condiţii normale, fără a fi afectată”, a precizat Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.