Apel la solidaritate: sprijin pentru lucrări de consolidare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş

Divertisment

Teatrul Naţional Târgu-Mureş este cea mai mare şi mai importantă instituţie culturală a judeţului: formatoare de identitate, modalitate educativă informală şi formă de divertisment care deserveşte un public din oraş, din judeţ şi din regiune. Totodată, această instituţie sprijină literatura, muzica şi celelalte arte conexe de zeci de ani. Nu în ultimul rând, suntem ambasadori şi în străinătate ai specificului local: de la Chişinău până la Varşovia, Budapesta sau Subotica. Teatrul nostru, în ultimii ani, a câştigat un public larg; comparativ cu numărul vizitatorilor şi populaţia oraşului, ne situăm pe primul loc în ţară, având anual aproximativ 100 000 de beneficiari.

La ora actuală am ajuns într-o situaţie în care toate resursele noastre de a influenţa finanţatorul principal s-au epuizat. Ne adresăm dumneavoastră pentru a ne sprijini şi a ne ajuta în reabilitarea clădirii în care se pune tot mai stringent problema siguranţei desfăşurării activităţii creatoare şi a muncii administrative. Clădirea a fost construită în anii ’60, inaugurată în 1973, şi de atunci nu s-a efectuat niciodată o reabilitare profesionistă prin care ar creşte siguranţa artiştilor, confortul publicului şi, nu în ultimul rând, ar scădea costurile la electricitate şi la factura de încălzire.

Vă rugăm ca, prin resursele dumneavoastră, să ne sprijiniţi pentru a obţine decizii pozitive la numeroasele noastre cereri depuse de-a lungul timpului.

Judeţul Mureş este, poate, cel mai diversificat judeţ al României în ceea ce priveşte componenta etnică. Ar fi un gest extraordinar dacă dumneavoastră, reprezentanţi ai diferitelor partide, etnii şi statuturi sociale, v-aţi uni cu toţii pentru a sprijini Teatrul Naţional Târgu-Mureş pentru ca această instituţie să funcţioneze în condiţii demne şi pentru a putea, astfel, continua misiunea care îi revine în cadrul culturii naţionale şi europene.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok .