Al doilea aparat de testare pentru COVID-19, pus în funcţiune la SCJ Mureş

Social

Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş a anunţat că a fost pus în funcţiune şi al doilea aparat de testare pentru COVID-19, la Târgu Mureş, care a fost achiziţionat cu suma de 354.524 de lei, care a fost obţinută din donaţiile făcute de agenţi economici şi de către persoane fizice.

Prin intermediul celor două aparate amplasate la Centrul de Cercetări Avansate MedicoFarmaceutice al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureş, vor putea fi realizate zilnic peste 1.000 de teste pentru COVID-19.

“Aparatul Real Time PCR achiziţionat de către Asociaţia pentru Spitalul Clinic Judeţean Mureş este funcţional. Acest aparat a fost pus în funcţiune la CCAMF din cadrul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş. În acest mod, capacitatea de testare pentru SARS COVID-19 din acest judeţ s-a dublat. În acest moment, cele două aparate asigură necesarul pentru testarea probelor recoltate de la pacienţi cu suspiciune sau confirmaţi SARS COVID-19. Pe această cale Spitalul Clinic Judeţean Mureş  mulţumeşte Universităţii de Medicină, Farmacie Stiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş  pentru implicarea şi ajutorul deosebit acordat”, a anunţat noul manager al SCJ Târgu Mureş, dr. Porav-Hodade Daniel. 

Managerul a precizat că în toate clinicile Spitalului Clinic Judeţean Mureş s-au format stocuri de materiale de protecţie necesare cadrelor medicale şi că acestea sunt actualizate şi aprovizionate zilnic, în funcţie de nevoile fiecărei secţii şi compartiment.

“S-au instalat corturi de triaj pentru personal medical şi pacienţi la intrarea în clădirile în care cadrele medicale îşi desfăşoară activitatea. Le mulţumim pe această cale tuturor colegilor de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, care sunt implicaţi în această luptă cu SARS COVID-19. Cu ocazia Zilei Mondială a Sănătăţii dorim să adresăm tuturor cadrelor medicale de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş gândurile noastre bune şi preţuirea pentru tot ceea ce fac”, a mai arătat dr. Porav-Hodade Daniel. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.