Nelu Tătaru: Suplimentăm cu 20 de paturi locurile la terapie intensivă la Unitatea de Suport Medical COVID-19 de la Târgu Mureş

Social

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, la Târgu Mureş, că Unitatea de Suport Medical COVID-19, construită prin reamenajarea sălii polivalente de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade”, îşi va dubla capacitatea la terapie intensivă, după suplimentarea numărului de paturi cu încă 20.

“În următoarea perioadă se va extinde ca număr de paturi de terapie intensivă – în această săptămână zece, săptămâna viitoare încă zece, ajungem în total la 40 de paturi. Per total, în judeţul Mureş se ajunge la 61 de paturi de terapie intensivă, cu cele de la Sighişoara. Personal va fi detaşat şi din judeţele limitrofe şi din ţară, rămânând ca în următoarea perioadă să putem gestiona cazuri de terapie intensivă, în contextul în care joi, în şedinţă de Guvern, vom avea şi acea Ordonanţă de Urgenţă în care asimptomaticul şi oligosimptomaticul vor fi trataţi la domiciliu de către medicul de familie cu suport al medicului specialist, în condiţiile în care vom avea prezenţa simptomatologiei. (…) Aici suplimentăm cu 20 de locuri, la spitalul judeţean cu încă două locuri”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a arătat că, indiferent de evoluţia pandemiei, sistemul medical este obligat să se adapteze la numărul de pacienţi care solicită asistenţă medicală şi din acest motiv se înregistrează o creştere a capacităţii de testare, a capacităţii de spitalizare şi a paturilor de la terapie intensivă.

“Ieri am făcut evaluarea pentru Bucureşti şi mai avem încă 112 locuri de terapie intensivă pentru spitalele din Bucureşti, care se operaţionalizează în această săptămână, rămânând ca după evaluările pe care le fac în aceste zile în ţară să mai avem şi la nivelul regiunilor istorice un număr de paturi pe care să le avem în rezervă pentru terapie intensivă în eventualitatea unei evoluţii nefavorabile. (…) Sper să nu avem plin ceea ce avem la nivelul actual, în condiţiile în care vom respecta nişte reguli şi nişte principii. Avem nişte reguli stabilite atât de prevenţie, cât şi de precauţie. Noi, ca sistem medical, suntem obligaţi să ne adaptăm la numărul de pacienţi care solicită asistenţă medicală şi în acest caz avem o creştere şi a capacităţii de testare şi a capacităţii de spitalizare şi în terapie intensivă”, a arătat Nelu Tătaru.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat că noua Unitate de Suport Medical COVID-19, construită în timpul stării de urgenţă prin reamenajarea sălii polivalente de la UUMFST, a început să primească primii pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 încă din luna august, aici fiind trataţi până în prezent 75 de bolnavi din toată ţara. 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.