Incredibil dar adevărat! Consilierii locali POL+PSD+UDMR lasă în frig aproape 3000 de elevi

Social

Nebunia atinge cote inimaginabile! Prin gestul lor, acela de a refuza alocarea de fonduri pentru unitățile de învățământ, consilierii locali UDMR+POL+PSD dau dovadă nu doar de răutate ci și de incompetență. Faptul că aceștia ignoră pur și simplu toate informările și avertizările trimise de școli și grădinițe cu privire la riscul la care sunt expuși copiii arată un comportament cel puțin ciudat. Deşi Executivul Primăriei Târgu Mureș a solicitat în mai multe rânduri consilierilor locali, în scris, alocarea de bani pentru achiziția de centrale termice, banii nu au fost aprobați! Fără nicio justificare!

În pericol iminent de a rămâne în frig în sezonul rece se află 2 grădinițe și o creșă din cartierul Dâmbu-Pietros, unde sunt peste 700 de copii, Gimnaziul „Liviu Rebreanu” cca 1000 de elevi, Grădinița „Codrișor” cu peste 300 de copilași, dar și Gimnaziul „George Coșbuc” unde studiază peste 800 de elevi.

De altfel, consilierul local Călin Moldovan a formulat un amendament prin care solicita alocarea sumei de 500.000 de lei pentru cumpărarea de centrale termice la instituţiile mai sus amintite, care, ghinion!.. a fost respins.

Față de situația gravă și fără precedent creată de inconștiența consilierilor locali POL+PSD+UDMR, Executivul Primăriei Târgu Mureș, îşi exprimă îngrijorarea și trage un semnal de alarmă către opinia publică asupra posibilității închiderii școlilor cu probleme deosebit de grave în sezonul rece. Menționăm, totodată, că vom efectua demersurile legale, pentru ca cei responsabili de situația creată să răspundă, obligatoriu, în fața legii pentru că s-a ajuns deja în a pune în pericol siguranța cetățenilor. Totodată, ca măsură de urgență, Executivul Primăriei va convoca de urgență o ședință de consiliu local pentru remedierea problemelor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.