„Momentul de Teatru” online – „perle”, fabule, literatură şi multe altele împreună cu Compania „Liviu Rebreanu”

Divertisment

Teatrul îmbracă multe forme şi se manifestă în cele mai creative modalităţi. Totodată, arta teatrală se adaptează circumstanţelor şi îşi găseşte surse de inspiraţie din cele mai variate domenii sociale. Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă propune o astfel de experienţă: începând cu data de 6 aprilie, de luni până vineri, de la ora 18.30, veţi putea viziona Momentul de Teatru pe pagina de Facebook a Companiei (https://www.facebook.com/tntgm/).

Momentul de Teatru va conţine câte o prezentare a unui actor sau actriţe a Companiei „Liviu Rebreanu”, raportată la o temă săptămânală. Tema momentelor primei săptămâni va veni în anticiparea susţinerii de către liceeni a examenului de Bacalaureat. Dacă unii elevi comit „perle” memorabile, care se pretează la interpretări variind de la haz la necaz, noi vom oferi un îndreptar pentru aceste scăpări şi le vom lămuri contextul şi semnificaţiile. Astfel, vă dăm întâlnire, prin intermediul actorilor noştri, cu scriitori emblematici precum Bacovia, Arghezi, Eminescu sau Nichita Stănescu. Actorul Nicu Mihoc va deschide seria momentelor prezentând „perle” despre şi cu Tudor Arghezi.

Săptămânile ce vor urma vă vor aduce momente de lecturi din prozatori şi eseişti reprezentativi, dar şi doze de înţelepciune împachetate sub formă de fabule. V-am făcut curioşi? Ne vedem atunci pe pagina de Facebook a Companiei „Liviu Rebreanu” de luni până vineri la ora 18.30, să serviţi Momentele de Teatru în tihnă, dar urmăriţi-ne şi în restul timpului fiindcă oferta noastră devine din ce în ce mai bogată în această perioadă.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.