Investiţii de 1,2 milioane de lei pentru protejarea elevilor din Târgu Mureş reîntorşi la şcoală

Social

Primăria Târgu Mureş a efectuat investiţii în valoare de circa 1,2 milioane de lei pentru reîntoarcerea în siguranţă în şcoli a celor peste 4.000 de elevi ai claselor a VIII-a şi a XII-a, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Cosmin Blaga.

„Primăria municipiului Târgu Mureş a achiziţionat, pentru începerea anului şcolar, dezinfectant, dozatoare pentru dezinfectant, mănuşi, măşti pentru elevi şi pentru cadrele didactice. Astăzi au reînceput activitatea şcolară 1.439 de elevi de clasa a VIII-a şi 2.623 de elevi de clasa a XII-a, plus clasele de seral. Bineînţeles că Primăria, având în administrare toate şcolile a acţionat ca atare, s-au făcut mai multe dezinfecţii la sălile de clasă şi pe holuri şi am amplasat la intrările în şcoli dozatoare cu dezinfectant, astfel încât elevii şi cadrele didactice să le poată utiliza cât mai des. Evident că am achiziţionat şi măşti pe care le-am distribuit în şcoli. Noi indicăm tuturor să aplice toate măsurile care se impun în aceste condiţii, să se dezinfecteze cât mai des pe mâini, să păstreze distanţa socială, să poarte măşti şi mănuşi dacă este cazul. Banii alocaţi pentru toate acestea au fost undeva la 1,2 milioane de lei şi vreau să menţionez că au fost redirecţionaţi bani inclusiv de la capitolul investiţii şi lucrări”, a declarat Cosmin Blaga.

Potrivit reprezentantului Primăriei Târgu Mureş, de aşezarea elevilor în bănci s-a ocupat Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi fiecare cadru didactic a avut indicaţii clare ce trebuie să facă.

„Fiecare bancă va fi ocupată de un elev, iar numărul elevilor care pot fi împreună, în acelaşi timp, într-o sală clasă va fi de 10 persoane. Toate acestea sunt comunicate prin ISJ Mureş (…) Noi ne-am adaptat situaţiei, mai aveam programat să investim în câteva şcoli, dar pandemia ne-a dat peste cap toate socotelile, însă ne-am readaptat astfel încât să fie suficienţi bani pentru achiziţionarea de materiale şi dezinfectant, măşti şi mănuşi”, a precizat Cosmin Blaga.

Consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a arătat că triajul în unităţile de învăţământ este asigurat de personalul medical aferent acestora, iar municipalitatea a luat toate măsurile pentru ca revenirea elevilor în şcoli să se facă în deplină siguranţă.

„Municipalitatea a efectuat toate demersurile pentru ca elevii, cadrele didactice şi personalul auxiliar să îşi desfăşoare în deplină siguranţă cursurile de pregătire în vederea susţinerii examenelor. Toate unităţile şcolare au fost dezinfectate în perioada stării de urgenţă, am distribuit încă de săptămâna trecută în şcoli măşti de protecţie pentru elevi şi materiale dezinfectante şi ne-am asigurat, prin Direcţia şcoli, că toate unităţile funcţionează în parametri normali, cel mai recent fiind montate 5 boilere electrice la Colegiul Naţional Unirea. Menţionez faptul că triajul în unităţile de învăţământ este asigurat de personalul medical aferent acestora. Mulţumesc şi îi felicit pe directorii unităţilor de învăţământ, pe dascăli pentru implicare şi sunt convins că măsurile ce ţin de respectarea normelor în fiecare clasă vor fi respectate, tocmai pentru a-i proteja pe elevi”, a arătat Claudiu Maior, într-un comunicat de presă.

Conform calendarului avizat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor continua pregătirea în vederea susţinerii examenelor până în data de 12 iunie. AGERPRES 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.