Freziile și garoafele prind culoare în sera de flori administrată de Primăria Târgu Mureș

Divertisment

Primăria municipiului Târgu Mureș, prin Administrația Serelor Parcurilor și a Spațiilor Verzi are și în acest început de an, cea mai mare seră… plină de culoare. Mii de frezii și garoafe sunt aproape ajunse la maturitate și gata spre a fi livrate iubitorilor de flori. În așteptarea clienților dar și în pregătire pentru a înfrumuseța orașul, în această primăvară, sunt 35 de specii de flori, totalizând aproape 30.000 de plante anuale de mozaic înmulțite prin butași, 125.000 de specii floricole anuale înmulțire prin semințe (begonii, salvii, petunii, etc.) sau rizomi.

„Pe o suprafață importantă, de peste 8000mp, specialiștii de la serele municipalității, au depus toate eforturile și mult suflet pentru ca cea mai mare seră pe care o avem să producă și în acest an flori. Ca element de noutate, anul acesta sera este încălzită cu un nou sistem de termoficare, bazat exclusiv pe lemn, ceea ce face ca și costurile de întreținere să fie considerabil reduse.”, a declarat Claudiu Maior, consilier al primarului.

Potrivit specialiștilor speciile floricole produse pentru ocazii speciale – 1 martie, 8 martie – sunt freziile, garoafele, gladiolele, strelitia, respectiv ghivece de flori. Acestea vor fi puse la dispoziție spre vânzare comercianților, prețurile sunt în funcție de cantitatea achiziționată. Pentru informații suplimentare, contact: 0265 253 138, Administrația Serelor Parcurilor și a Spațiilor Verzi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.