Echipamente medicale perfomante pentru pacienţii cardiaci critici, la SCJU) Târgu Mureş

Social

Unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici (USTACC) din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a primit o parte din echipamentele medicale performante, achiziţionate de Ministerul Sănătăţii prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale.
Potrivit unui comunicat de presă al SCJU Tâgu Mureş, în dotarea USTACC au intrat deja un Ecograf mobil portabil pentru adulţi pentru anestezie şi terapie intensivă, 10 paturi standard de terapie intensivă, trei module de infuzie ATI, opt  module de infuzie intermediar ATI şi şase seringi automate.

“La întâlnirea pe care am avut-o recent la Ministerul Sănătăţii, cu reprezentanţii Băncii Mondiale, am aflat oficial că Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat al pacienţilor Cardiaci Critici din cadrul Secţiei Clinice Cardiologie are cea mai mică rată de mortalitate din ţară, 2,2 %, media de ţară fiind 7,34%. Aşa cum am spus şi cu alte ocazii, în cadrul USTACC facem performanţă, iar acest lucru se vede în rezultatele pe care le avem, atât în plan naţional, cât şi internaţional”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek, şefa Secţiei Clinice de Cardiologie a SCJU Târgu Mureş, care deţine unitatea USTACC.

Spitalul a mai arătat că până la sfârşitul anului 2019, în cadrul USTACC vor mai fi livrate şi instalate alte echipamente medicale, şapte monitoare standard de semne vitale cu multiparamentri, trei monitoare avansate de semne vitale cu multiparamentri şi trei ventilatoare mecanice standard.

“Echipamentele achiziţionate de Ministerul Sănătăţii, prin Banca Mondială, sunt destinate îmbunătăţirii capacităţii de lucru şi a calităţii serviciilor de sănătate în unităţile de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici, contribuind la reducerea ratei mortalităţii în USTACC – maxim 5,83% în România, până la sfârşitul anului 2020”, a precizat SCJU Târgu Mureş. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.