Primăria Târgu Mureș a obținut finanțare nerambursabilă pentru 32 de autobuze electrice!

Social

Proiectul privind achiziția a 32 de autobuze electrice de 12 metri lungime prinde contur! Primăria Târgu Mureș a obținut finanțare nerambursabilă în valoare totală de aproximativ 23, 5 milioane de euro, din care contribuția municipiului este în procent de 2%.  Ca urmare, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu experții Primăriei Târgu Mureș au demarat achiziția publică  pentru autobuzele  finanțate, inclusiv pentru stațiile de încărcare electrică a acestora. Astfel, pe liniile 4, 18, 12, 17, 20, 23 vor circula autobuze ecologice, fără emisii de CO2 în oraș.

Tot în faza de contractare se află un alt proiect privind achiziționarea a 15 bucăți de autobuze electrice de 10 m,  care vor circula pe liniile 10, 30, 43.  Valoarea totală este de 9,2 milioane de euro, din care Primăria Târgu Mureș va contribui cu 2%. Ambele proiecte se află în procedura de achiziție.

De asemenea, în stadiul de precontractare se află și proiectul de achiziționare de autobuze hibrid, conform căruia Primăria Târgu Mureș va obține finanțare pentru 38 de bucăți (Diesel și Electric). Autobuzele vor circula pe următoarele rute: 6, 10B, 14, 16, 19, 27, 44, 30B.

Autobuzele vin cu o altă investiție! La rutele existente se vor adăuga alte șapte trasee noi care urmează a fi înființate. Valoarea totală a acestui proiect este de 21, 9 milioane de euro, din care municipalitatea participă cu un procent de 2%.  

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.