Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al UMFST va diagnostica SARS-COV-2

Social

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu Mureş a anunţat că va reorganiza Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice astfel încât să poată realiza determinările specifice de laborator pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus SARS-COV-2.

“Ca urmare a discuţiilor purtate în cursul dimineţii de 17 martie, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, în prezenţa conducerii DSP, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi a prefectului judeţului Mureş, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş a decis reorganizarea activităţii în cadrul Centrului de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice pentru a putea realiza determinările specifice de laborator pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus SARS-COV-2. În paralel, s-a solicitat de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş Ministerului Sănătăţii includerea centrului din Târgu Mureş printre centrele abilitate să realizeze asemenea teste specifice”, a subliniat UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Imediat după obţinerea acordului şi primirea reactivilor necesari, la Târgu Mureş vor fi demarate procedurile de diagnostic. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.