Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, şi-a lansat candidatura independentă la preşedinţia CJ Mureş

Politic

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, şi-a lansat, marţi seara, candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, pentru care va porni ca independent, după ce a câştigat cinci mandate consecutive la conducerea oraşului.

„După o analiză foarte serioasă şi o chibzuinţă pe măsură am luat decizia de candida independent la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş pentru că lucrurile merg foarte prost. Dacă vă uitaţi ce se întâmplă în ţară, în Parlament, în ceea ce priveşte deciziile veţi observa o calitate atât de slabă, oameni total nepregătiţi, puşi pe diverse criterii, interesele de grup, superficialitate şi amantlâcurile devin politici pentru unii. În oraş lucrurile sunt foarte bine puse la punct, merg după un program coerent care se desfăşoară an de an, doar că trebuie bugetele făcute de un Consiliu Local responsabil. Dar cea mai mare lipsă pe care o are acum judeţul este decizia preşedintelui Consiliului Judeţean. Aici lucrurile au stagnat foarte mult, nu vreau să fiu răutăcios, dar dacă vei întreba oamenii pe stradă care au fost ultimii cinci, vor avea dificultăţi să vi-i înşire, aşa cum am şi eu. Atunci că pot garanta că în primii doi ani vom anunţa toate proiectele şi o strategie pe termen lung şi mediu, vă garantez că numele meu îl veţi ţine minte. Pentru că sunt atâtea lucruri de făcut în zonele periurbane, Târgu Mureş, Reghin. Sighişoara ca să nu mai vorbim de izolarea Târnăveniului”, a declarat Dorin Florea, după lansarea candidaturii.

Acesta a spus că, dată fiind experienţa sa în administraţie, patru ani ca prefect, apoi de 20 de ani ca primar, este foarte priceput pentru a face faţă acestei funcţii.

„Voi candida independent şi rog cetăţenii să vadă ce am făcut şi atât le spun că am dăruirea de a face mai mult”, a susţinut Dorin Florea.

În cadrul evenimentului de lansare a candidaturii, Dorin Florea a precizat că intenţionează să scrie o carte despre modul în care o serie de proiecte de dezvoltare ale oraşului au fost blocate şi mecanismele politice prin care s-au realizat aceste blocaje.

Dorin Florea este primar al municipiului Târgu Mureş începând din anul 2000. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.