„Crize”, online – (încă) o poveste de dragoste, aşa cum n-aţi mai văzut, la Compania „Liviu Rebreanu”

Divertisment

Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30, vă propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă.

Vineri, 15 mai, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q) să vizionaţi „Crize” de Mihai Ignat, în regia lui Aleksandar Ivanovski.

„Crize” este o comedie romantică ce vorbeşte cu umor şi francheţe despre relaţia de cuplu în toate ipostazele ei.

„Crize sau Încă o poveste de dragoste” (titlul original), cel mai cunoscut şi mai jucat text al lui Mihai Ignat, a fost nominalizat în 2003 la „International RadioPlaywriting Competition 2003”, concurs al BBC World Service precum şi la concursul UNITER „Cea mai bună piesă românească a anului 2003”.

Regizorul spectacolului „Crize”, Aleksandar Ivanovski, a absolvit şcoala de regie din Skopje. A montat spectacole în Germania, Slovacia, România, Ungaria şi Macedonia. Împreună cu scenograful Cosmin Ardeleanu, coregraful Ervin Ruszuly şi, bineînţeles, actorii Companiei „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş, Aleksandar Ivanovski vă propune o versiune provocatoare şi incitantă a „Crizelor” lui Mihai Ignat.

Din distribuţie fac parte: Ion Vântu, Rareş Budileanu şi Alexandru-Andrei Chiran (Ei) şi Delia Martin, Anca Loghin, Georgiana Ghergu şi Mihaela Mihai (Ele).

Regia artistică a fost semnată de Aleksandar Ivanovski, decorul şi costumele au fost realizate de Cosmin Ardeleanu, muzica a fost compusă de Sashko Kostov, regia tehnică a fost asigurată de Stelian Chiţacu, iar sufleur a fost Dana Arţuche.

Premiera spectacolului a avut loc pe 22 aprilie 2015.

Despre „Crize”, în presă:
„Crize de toate felurile. Încă o poveste de dragoste, a fost intenţia autorului. În ce mă priveşte am văzut omul modern, aflat într-o serioasă criză existenţială. Presupun că aici băteau apropo şi vaporaşele de hârtie împrăştiate pe scenă. Omul precum acestea, în voia curenţilor. Neavizatul ar putea crede că piesa este o tragedie în toată regula. Este mai degrabă un joc de-a râsu-plânsu, cu multe replici spumoase. Un experiment cel puţin interesant al tinerei trupe de realizatori, adresat nu doar celor foarte tineri.” (Edith Veres – Zi de zi).

„Crizele Teatrului Naţional din Târgu-Mureş au dovedit că definiţiei omului comun îi scapă un singur lucru: egoismul, deorece criza unui individ implică, în mod indirect, şi sensibilitatea altor persoane, a celor din jur. Mai ales într-o relaţie de cuplu. Iar piesa lui Mihai Ignat pune punctul exact pe acest „i” metaforic. Piesa vorbeşte despre o pereche de îndrăgostiţi aflată în diferite situaţii, în diferite perioade ale relaţiei, în diferite puncte culminante – aşa numite crize – din care scăparea pretinde mereu sfâşierea sufletului.” (Soos Edina, student-teatrolog, anul III).

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.