Site icon laTarguMures.ro

„Constantin” – Povestea lui Brâncoveanu, dincolo de mit

Teatrul Naţional Târgu-Mureş anunţă o nouă reprezentaţie a celei mai noi premiere a Companiei „Liviu Rebreanu”: spectacolul „Constantin” de Alexandru Popa, în regia lui Tudor Lucanu.

„Comploturi, intrigi, strategii de manipulare, negocieri, duplicitate, trădări, promisiuni. Acestea au fost dintotdeauna instrumentele utilizate de politicieni pentru a se menţine la putere. Dar ce se întâmplă atunci când acestea nu mai pot fi folosite? Cât de mult este cineva dispus să plătească pentru viaţa sa sau pentru viaţa copiilor săi? Dar dacă nici o avere din lumea noastră nu este de-ajuns?

Spectacolul pe care îl propun urmăreşte povestea lui Constantin Brâncoveanu dincolo de mit, încercând să îl descopere ca pe un om care încearcă să supravieţuiască unor contexte politice nefavorabile. Vă invit să asistaţi la o pendulare continuă între tragedia omului şi comicul moravurilor, între atunci şi acum – două perioade în care redefinirea valorilor are o importanţă majoră, între lumea materială şi cea spirituală”, este mesajul transmis de regizorul Tudor Lucanu.

Din distribuţie fac parte actorii Nicu Mihoc – Brâncoveanu, Theo Marton – Constantin II Brâncoveanu, Radu Anastas – Ştefan Brâncoveanu, Cristian Iorga – Radu Brâncoveanu, Alexandru-Andrei Chiran – Matei Brâncoveanu, Costin Gavază – Mustafa Aga, Richard Balint – Văcărescu, Csaba Ciugulitu – Sultanul Ahmed III, Luchian Pantea – Ştefan Cantacuzino, Ale Ţifrea – Aniţa Balş Brâncoveanu, Monica Ristea – Marica Brâncoveanu, Tiberius Vasiniuc şi Daniel Vişan – Soldaţi.

Scenografia este realizată de Cristina Milea, asistentă de scenografie este Denisa Berceanu, muzica a fost compusă de Boros Csaba, asistent muzical este Olah Vince, regia tehnică îi aparţine Teodorei Crăciun, iar sufleur este Laura Moldovan.

„Tudor Lucanu a tratat scrierea lui Alexandru Popa în cheie strict contemporană. Personajele se mişcă printre mese şi scaune din zilele noastre, au la îndemână celulare, sunt înveşmântate în haine contemporane (excelente decorurile şi costumele Cristinei Milea), au doar câte un accesoriu care trimite cu gândul la Ţara Românească din vremea medievală. Respectiv la tragicul an 1714. Actorii care le interpretează vorbesc firesc, ca în zilele noastre, fără tirade, fără excese de teatralitate.” (Mircea Morariu – amfiteatru.com)

Reprezentaţia va avea loc miercuri, 22 ianuarie, ora 19,30, la Sala Mică.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani!

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de la Casieria din incinta Teatrului, de marţi până vineri, între orele 9,00 şi 15,00, şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365.806.865 şi la Agenţia de Bilete din incinta Palatului Culturii, de marţi până vineri, între orele 12,00 şi 17,30, sau la numărul de telefon 0372.951.251.

De asemenea, biletele şi abonamentele pot fi procurate online accesând portalul www.biletmaster.ro.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Exit mobile version