„Double Bind” online: două comunităţi etnice, un singur spectacol (Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş)

Divertisment

Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30, vă propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă.

Vineri, 10 aprilie, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q) să vizionaţi „Double Bind”, un spectacol bilingv de Kincses Reka şi Alina Nelega. Subtitrarea în limba română se va selecta apăsând butonul CC. Puteţi, de asemenea, verifica, pentru siguranţă, şi opţiunea Subtitles din Settings.

Din distribuţie fac parte unsprezece actori români şi maghiari: Monica Ristea, Berekmeri Katalin, Elena Purea, Pal Emoke, Laura Mihalache, Csiki Szabolcs, Alexandru Andrei Chiran, Barabasi Tivadar, Claudiu Banciu, Bartha Laszlo Zsolt şi Cristian Iorga. Muzica a fost realizată de Ada Milea.

Premiera spectacolului a avut loc în 6 decembrie 2014.

„S-au născut o piesă şi un spectacol, care ar putea fi exemple pentru toţi cetăţenii de dincolo de graniţele Depresiunii Carpaţilor. Este totodată un mesaj pentru orice minoritate din lume sau pentru orice majoritate care trăieşte într-o interacţiune obligatorie cu minorităţile. În Târgu-Mureş, s-au aliat creatori români şi maghiari ca să facă un workshop şi un spectacol, ca să înfrunte sincer problema minorităţii/majorităţii naţionale sau lingvistice. Creatorii nu ne dau nici soluţie, nici dezlegare pentru această problemă înrădăcinată (cum să avem această aşteptare de la ei!), în schimb ne oferă, într-o formă de teatru-terapie, posibilitatea de a discuta, de a ne descărca, de a ne confrunta cu noi înşine. Acesta poate fi primul pas în cercetarea şi vindecarea rănilor produse de convieţuire. (…) La sfârşit reprezentaţia ne lasă senzaţia dureroasă a neputinţei noastre. Trăim totuşi un chatarsis, un sentiment provocat de capacitatea celor două „părţi” de a ne convinge de dreptatea fiecăreia…” (Pacsika Emilia: „Paşi spre noi înşine sau teatru vindecător chiar şi prin autoflagelare”, pe www.tiszatajonline.hu)

Pe această cale vă invităm să vă abonaţi la canalul nostru de YouTube, pentru a primi notificări despre noi conţinuturi.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.